Йончева пак кълве Нинова, обвини я, че не иска да излезе истината за Борисов

0

- Advertisement -

Критиките от съпартийци набират нова сила въпреки категоричната победа на преките избори в БСП на стария нов лидер

„Престрелката“ между евродепутата Елена Йончева и Корнелия Нинова продължава и след проведените в събота преки вътрешни избори за лидер на БСП.

Малко преди вота Йончева обяви, че Нинова е отказала да подпише сигнала й до прокуратурата срещу Бойко Борисов за барселонската афера.

Вчера вече новоизбраната лидерка пък отговори, че не й била дадена тази възможност. Според Нинова, самата Елена Йончева не дала друг да подпише сигнала, тъй като това било нейна лична журналистическа инициатива

„Флагман“ днес потърси за коментар Йончева. Евродепутатката обясни, че влиза в заседание, затова бе лаконична: „Тя е лидер на партия, няма как да не й предоставя (възможност да подпише сигнала – б.а.).

Елена Йончева обясни и че е пуснала току-що свой коментар по темата в Туитър и Фейсбук.

- Advertisement -

Ето какво посочва тя в него: „Трите сигнала, касаещи ББ, които внесох в прокуратурата 05/2019., не бяха подписани от К. Нинова, защото тя не пожела. Като български депутат от БСП, това за мен беше непонятно. Моята цел е да има резултат. Когато подобен сигнал не е подкрепен от лидера на опозицията, това е явна индикация за липса на политическа воля истината да излезе наяве. През последната година не чух г-жа Нинова да призове г-н Цацаров да разследва сигнала.

Да сте чули г-жа Нинова да призове за независима експертиза на аудиозаписа с Борисов, в който той заповядва да бъде унищожен и бизнесмен, и политически опонент? Депутатите от ЕП призоваха за независима експертиза. Такава беше направена. Гласът е на Борисов. Да сте чули от Нинова да спомене за тази експертиза?“

Като че ли за първи път за пропукването в отношенията между Корнелия Нинова и Елена Йончева стана ясно в края на миналата година. Тогава Нинова в свое интервю обясни, че очаквала повече от Йончева като действия за борба с корупцията след влизането й в Европарламента (ЕП). Вчера новоизбраната стара лидерка на БСП почти директно обвини евродепутатката в неблагодарност. 

Елена Йончева бе лансирана именно от Корнелия Нинова – първо, за да стане депутат в българското Народно събрание, а през 2019 г. – и в ЕП. 

Конфликтът между двете през последната година вероятно се дължи на междуличностни отношения, скрити за публиката. 

На преките избори в събота Корнелия Нинова победи категорично – с над 81% при активност от близо 70%. Веднага след това обаче вместо да се укротят страстите, критиките срещу нея набраха нова сила. Това стана в интервюта на Михаил Миков, Красимир Янков, Юрий Асланов – членове на Националния съвет ма БСП. А сега дойде и острият коментар на Елена Йончева във „Фейсбук“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече