Управляващите са готови да взривят устоите на страната, за да останат на власт, казва Крум Зарков

0

- Advertisement -

„Ние сме в ситуация, в която изборите тропат на вратата от една страна, от друга Изборният кодекс вместо да бъде подобрен, бе значително влошен и от трета страна органът, който бе натоварен от мнозинството с още повече задачи при изготвянето на избори (ЦИК – бел. ред.), е обезглавен, а за негов член има съмнение за несъвместимост. Трудно можем да се озовем в по-хаотична ситуация.“ Този коментар направи в предаването „Преди всички“ депутатът от БСП Крум Зарков, който е и член на Изпълнителното бюро на партията.

Възможността чрез референдум да се променят въпроси от компетентността на Велико народно събрание може да бъде определена от „абсурдна“ до „скандална“, смята Зарков пред БНР.

Според Зарков това показва до каква степен ГЕРБ са готови да запазят властта си, която зависи от подкрепата на Патриотите, включително за „пишман конституцията им“, и са готови дори да взривят устоите на страната.

- Advertisement -

„До вчера, докъм 14 часа и на мен не ми изглеждаше сериозни – толкова абсурдно звучеше. И изведнъж видях резултата от гласуването“, изтъкна Крум Зарков.

Отговорните държавници не се заиграват с подобни неща. Това дори не е политика, това е елементарно сметкаджийство, подчерта той.

„Това е спирала, която може да ни заведе някъде, където дори авторите на тези безумия не могат да си представят.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече