Дворът на софийска детска ясла реновиран с жълти павета! Как така всеки има достъп до културното наследство, за което хунтата орева света?

0

- Advertisement -

Преди няколко седмици Борисовата компания и частните му медии ореваха света за две изкъртени жълти павета. В отговор потребители публикуваха множество снимки на частен имот в жк. “Бояна”, чийто двор е изцяло украсен с жълти павета. Разнесоха се слухове, че къщата е на Лиляна Павлова, а управляващите запазиха мълчание по случая.

Днес в една от столичните Фейсбук групи бе публикувана снимка от обществена сграда, чиято настилка в двора също е от жълти павета. Репортер на Narod.bg установи, че става въпрос за Детска ясла №55 в ж.к. “Бъкстон”. Според коментари под публикацията яслата е държавна, а хората се питат как така значимо културно и архитектурно наследство е толкова лесно достъпно за всеки и с насмешка питат от къде могат да си закупят жълти павета.

- Advertisement -

“Каскет, заеми се със случая!”, “Има поръчител, доставчик и извършители. Кой ще разследва?”, “Тъжно, нагло, варварско!”, гласят част от коментарите на възмутени граждани.

Как така безценно културно наследство се озовава в двора детска ясла в краен квартал на столицата? Кой го допусна?

Narod.bg ще продължи да следи случая. Очаквайте подробности!

Прегледана: 36178

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече