Дворът на софийска детска ясла реновиран с жълти павета! Как така всеки има достъп до културното наследство, за което хунтата орева света?

0

- Advertisement -

Преди няколко седмици Борисовата компания и частните му медии ореваха света за две изкъртени жълти павета. В отговор потребители публикуваха множество снимки на частен имот в жк. “Бояна”, чийто двор е изцяло украсен с жълти павета. Разнесоха се слухове, че къщата е на Лиляна Павлова, а управляващите запазиха мълчание по случая.

Днес в една от столичните Фейсбук групи бе публикувана снимка от обществена сграда, чиято настилка в двора също е от жълти павета. Репортер на Narod.bg установи, че става въпрос за Детска ясла №55 в ж.к. “Бъкстон”. Според коментари под публикацията яслата е държавна, а хората се питат как така значимо културно и архитектурно наследство е толкова лесно достъпно за всеки и с насмешка питат от къде могат да си закупят жълти павета.

- Advertisement -

“Каскет, заеми се със случая!”, “Има поръчител, доставчик и извършители. Кой ще разследва?”, “Тъжно, нагло, варварско!”, гласят част от коментарите на възмутени граждани.

Как така безценно културно наследство се озовава в двора детска ясла в краен квартал на столицата? Кой го допусна?

Narod.bg ще продължи да следи случая. Очаквайте подробности!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече