Таксиметрови шофьори на протест срещу изискването за жълтия цвят на колите

0

- Advertisement -

Срещу законовото изискване таксиметровите коли „да бъдат бъдат трайно боядисани в жълт цвят, без облепване на автомобилите с фолио или да бъдат трайно боядисани в зелен цвят, когато превозното средство е хибридно или се задвижва изключително с електрически двигател“ се обявиха таксиджиите в Пловдив днес.

Те се събраха на протест пред сградата на ДАИ до Сточна гара, съобщава „Марица“.

- Advertisement -

„Хората са свикнали и махат на жълта кола. Има хора, които си купуват отписани от лицензия таксиметрови коли. Като тръгнат да се движат, клиенти махат на тях. Преди години колите не бяха задължително жълти, а сега това изискване оскъпява много разходите на таксиметровите шофьори. 1000 лв. струва пребоядисването на колата в жълт цвят, но това веднага сваля и цената на автомобила. Никъде в Европа на държавно ниво няма такова изискване. Ако някоя фирма желае да се отличава и колите да са ѝ жълт цвят, няма проблем. Но искаме това да не е задължително“, коментира съпредседателят на Национална асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи Володя Домашенко.

Друг участник в протеста – таксиметровият шофьор Хамди Омер, каза, че по време на соца не е имало подобно безумие – изискване за жълт или зелен цвят на колата. „Викаш си такси, какъвто цвят дойде – такъв. Тогава си слагахме табелка и лента с  шахматни квадратчета, и карахме. А сега? Никъде в Европа го няма това нещо като изискване. Просто искат да ни мачкат“, посочи той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече