Още една „умница“ в шайката на Борисов: Стивън Кинг е европейски писател!

0

- Advertisement -

И новият правосъден министър Десислава Ахладова с гаф. По време на телевизионно интервю тази сутрин стана ясно, че тя смята Стивън Кинг за европейски писател.

Ахладова бе поканена да коментира последния европейски доклад за върховенството на закона у нас, като на въпрос дали той е като четиво на Стивън Кинг, тя отговори: „Аз не бих си позволила да правя сравнение на доклад на Европейската комисия с четиво от европейската литература, защото би било обидно към самата Европейска комисия и към експертите, които са работили по този доклад, да правим такива сравнения“.  Тя е категорична, че жанрът на доклада не е „ужас“.

Всеки средностатистически тийнейджър по света обаче знае, че Стивън Кинг е американец. Той е известен най-вече със своите романи на ужаса, които го превръщат в един от най-продаваните писатели на 20 век.

- Advertisement -

Правосъдният министър за Спондж Боб, Барни Ръбъл и един списък…

Предшественикът на Ахладова – Данаил Кирилов, също ще остане в историята с няколко свои запомнящи се изказвания. За случая с избягалите затворници например той заяви от трибуната на Народното събрание: „Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от времето на граф Монте Кристо“. Граф Монте Кристо обаче не е историческа личност, а художествен образ от едноименния роман на Александър Дюма.

А заради сравнението на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов с анимационния герой Спондж Боб Квадратни гащи Кирилов си навлече гнева на премиера Бойко Борисов, който му забрани да пише във Facebook.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече