Карбовски: Без участието на студентите в протестите – няма да стане!

0

- Advertisement -

„Без участието на студентите в протестите – няма да стане“. Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски и уточни:

„Защо ги няма студентите? Защото ГЕРБ проникна и във ВУЗ-овете. Уж заради аполитичност, започнаха да дават пари на студентските съвети… Трябват ни студентите. Без студенти не става нито „Аврора“, нито дясна революция, нито 1956-а в Унгария. Без студенти това няма да се случи!“.

Той изказа мнение, че не се е събрала критична маса от хора, за да се постигне промяна.

„Виждам хората как се разделят на две – провинцията ми вика „Нема да се хабиш, ние пак ще си гласуваме за Бойко“ и София, която казва „Ние победихме, ние сме шампионите“, коментира още журналистът.

По думите му е възможно протестът да затихне, а като причина за това посочи народопсихологията на българите.

- Advertisement -

„Много интересно се получава. Българинът страда от силен търпеж, но освен това лесно се и уморява от това да иска да свали султана. Ще излезе, ще повика малко, пък ще дойде зима, ще иде да си купи праз и сланина, па се прибере при жената, а ако има и ракия… нещата свършиха. У нас, според мен, демокрацията е функция на температурата“, коментира Мартин Карбовски.

Той прогнозира, че ГЕРБ отново ще спечелят парламентарните избори: „Системата ГЕРБ проникна в цялата държава„.

Според журналиста надеждите за промяна се възлагат на Слави Трифонов и на президента Румен Радев Той припомни, че „от 1990-а година насам левите не са имали нормално правителство“:

„Все ги бутаме, защото са комунисти. Трябва да излезем от противопоставянето комунисти – антикомунисти. 30 години по-късно те не са комунисти, те са леви хора“.  

Той беше категоричен, че когато трябва да се направи фронт срещу олигархията и кражбите на политическата класа, трябва да се направят дори идеологически компромиси, не безпринципни.

„Ние сме деца на „падишаха“ и смятаме, че някъде се решава вместо нас. Българинът смята, че е никой и заради това ще си карат пашалъка в неговия живот стотици бюрократи, лъжци и това, което произведохме – телевизионната лъжа – това е политик, на когото никой не скача. Винаги ще сбъркаш, ако се довериш като на бог на политика, той е твой слуга. Когато политикът отиде на село и те го гледат като падишах, като сменим това, като обърнем хастара – ще имаме промяна. Докато боготворим „падишаха“ и продължаваме да се молим на Урсула (Урсула фон дер Лайен – бел.ред.), на Ахмед Доган, на Реджеп Ердоган, накрая ще излиза „малкото падишахче“ срещу бабата и ще пита „Доволна ли си, че ти дадох 50 лева?“. Това е телевизионната лъжа“, каза още журналистът.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече