Борисов е приключил, няма капацитет да управлява държавата, страх го е като бито куче

0

- Advertisement -

„Този протест ми прилича на вълненията от началото на 90-те, когато се говореше за радикална промяна. И сега може да се говори за такава промяна – промяна в състоянието на обществото… Тогава имаше голям потрес от обстоятелството, че първите избори бяха спечелени от БСП. Няма да се изненадам, ако сега изборите бъдат спечелени от ГЕРБ. Това ще е инерцията, създадената клиентела, комфорт за определено количество хора“. Това каза пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

Според нея забавянето на реакцията на интелектуалците не е случайно:

„Те или вече са си дали сметка, че тази гарнитура няма шанс и е време да вземат завоя, или че в един момент ги е досрамяло, че са мълчали толкова време“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ по „Хоризонт“ Червенкова допълни:

„Борисов тегли шута на тези, които го създадоха, по един безобразен начин… Наблюдавам с любопитство как много от хората, които искрено обслужваха Борисов, сега вземат завоя. Мисля, че част от хората, които произведоха Борисов, ще се отръскат като патка след дъжд“.

- Advertisement -

По думите на журналиста протестът няма да доведе до радикална стъпка, а по-скоро създава среда:

„Борисов ще седи докрай… В момента се държи като бито куче, много е изплашен. Той е абсолютно смачкан, седи и говори глупости. Държавата се разцепва, а той говори някакви неща. Единственото което го интересува, е как да оцелее физически. Властта го охранява… Самият Борисов е приключил, няма капацитет да управлява държавата“.

Червенкова прогнозира турбуленции в ДПС:

„Чисто интуитивно имам чувството, че турците ще си върнат властта и ще разгонят българите от партията си… Много са лаконични турците в изказванията си. Там нещо ще се случва“.

Според нея Слави Трифонов е „провинциален феномен“ и гласове за него ще дойдат от провинцията, Христо Иванов оставя усещането, че е „самотен и покрива всички полета“, а единственото, което интересува Румен Радев е да стигне до втори президентски мандат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече