Бабикян: Брюксел няма да дойде и да уволни Борисов вместо българите

0

- Advertisement -

„Залата в Брюксел не ни учуди – чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов вместо българите. Това, което се чу обаче, е шамар за властта. Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и между харченето на парите за българите. Думи сме чували много, не сме видели действия. Напротив – виждаме злоупотребата с тези еврофондове“ – заяви пред БНТ Арман Бабикян, един от организаторите на протестите у нас от т. нар. „Отровно трио“.

    „Протестът в Брюксел вчера каза нещата, които казва и протестът в София. Целта на срещата на проф. Минеков беше да говори с някои от ключовите депутати, което той успя да направи. Тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво точно се случва в България“, коментира той дебатът в ЕП вчера.

- Advertisement -

По думите му докато в Брюксел се е говорело за страната ни премиерът е играел мач и никой от управляващите не е бил в Европарламента да защитава държавата ни.

    „Нито един от нас не е избиран за нищо, така че да има самочувствие, че за него са гласували в легитимния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие трябва да продължава да гори.“, каза още Бабикян.

На въпроса дали е наясно, че протестите без уведомление са в нарушение на закона, Бабикян заяви: „Нито един ден не сме имали уведомителен за протест и няма и да има, не сме длъжни. Режимът не е разрешителен. Да ни глобят – ето, държавата пак не работи.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече