Президентът Радев: Отхвърленото от парламента вето върху ИК отваря вратата към манипулация на резултатите и оспорването им

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев заяви, че отхвърленото от парламента вето върху текстове от Изборния кодекс (ИК) отваря вратата към манипулация на резултатите и оспорването им.

Недействителните гласове на изборите в България са много повече от средния процент на тези в Европа, проблемът трябва да бъде преодолян, а отхвърленото вето, което наложих на Изборния кодекс, отваря вратата към манипулация на резултатите и оспорването им. Това заяви във Варна президентът Румен Радев по повод гласуваните промени в кодекса, които не отчетоха неговите предложения:

- Advertisement -

„Аз наложих вето на този Избирателен кодекс. За съжаление, българският парламент не отчете тази възможност – подадената от мен ръка. За съжаление, оттук нататък се отваря вратата за всевъзможни манипулации по време на изборите и за тяхното оспорване, което не е добре. Вие сте виждали клипове в Youtube – още стоят, как се правят официални брифинги, на които се дават указания в партия как да се произвеждат недействителни бюлетини. Знаете до какви нива стигнаха недействителните бюлетини. При един приет стандарт международен за 3%, ние сме много над него“.

Румен Радев отговаря на въпроси на студенти от Икономическия университет, след като представи пред тях лекция, свързана с предизвикателствата пред младите хора у нас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече