Варненци на бунт: Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската градина

0

- Advertisement -

Жители на Варна протестираха в защита на Морската градина. Демонстрацията, проведена под надслов „Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската градина“, е по повод дейности на терен в парка, собственост на лидера на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

Протестиращите направиха символична жива верига около терена и скандираха „Искаме природа, не искаме бетон!“

Протестиращи уточниха, че според главния архитект на Варна Виктор Бузев става дума не за ново строителство, а за ремонт на вече съществуваща сграда. Липсват и строителни книжа, подписани от общината:

- Advertisement -

„Когато бяхме на среща при господин Бузев, той каза, че това е ремонт. А двете нови сгради? Може ли да се ремонтира нещо несъществуващо!?

Това не е ремонт, това си е строеж. Да се съборят! Това, че имат някакви извадени документи, прави ли ги законни?“, попита участник в демонстрацията, а друг допълни:

„Не е редно. Това е парк, не е жилищен квартал. Видяхме какво става и в „Константин и Елена“, вече не е курорт и там вече е жилищен квартал“.

Пред кореспондента на БНР в морската столица Веселин Марешки отрече твърденията за строеж на нова сграда в Морската градина и заяви, че се извършва ремонт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече