Румен Петков: „Булгартрансгаз“ ни лишава от над 200 милиона, заради забавянето на „Балкански поток“

0

- Advertisement -

София. „Булгартрансгаз“ тази година ни лишава от повече от 200 милиона, защото не изгради навреме газопровода „Балкански поток“. Това каза лидерът на ПП АБВ на пресконференция във връзка с газов хъб „Балкан“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„От 5 юни сме подали сигнал до главния прокурор с настояване да се извърши проверка на причините за неспазване на срока за изграждането на газопровода до Свищов, както и причините за изключителното оскъпяване, близо два пъти, от първоначалната цена на този газопровод. На следващия ден, имам основание да твърдя, че вместо да започне работа по сигнала, вместо да бъдат отстранени длъжностните лица, които са допуснали това безчинство, сигналът е бил на бюрото на директора на „Булгартрансгаз“. Това означава, че главният прокурор лично му е съучастник, защото сигналът е до главния прокурор. Той не просто прикрива, а съучаства в прикриването на това деяние на „Булгратрансгаз“, той го информира, за да може директорът на „Булгартрансгаз“ да се подготви“, каза още Румен Петков.

- Advertisement -

Той посочи, че директорът на „Булгартрансгаз“ не може да формира политика, която да гарантира сигурността на газопреносната мрежа.

„На 8 октомври имаше взрив край Плевен на газопровод с двама пострадали. Трябва да бъде убит човек ли, за да се разбере, че този директор на „Булгартрансгаз“ е годен само за едно – за прокуратурата. Той не може да формира политика в „Булгратранасгаз“, която да гарантира сигурността на газопреносната мрежа. Оставям настрани нелепиците, в които набутва България. Една година и десет месеца вече се бави изграждането на газовата връзка със Сърбия. „Булгарстрансгаз“ е в състояние на практическа несъстоятелност – теглен кредит, не обслужван, не построен газопровод, липса на доходи. „Булграстрансгаз“ тази година ни лишава от повече от 200 милиона, поради това, че не изгради навреме газопроводът „Балкански поток“. Продължава да го бави и в един момент ние ще бъдем вредни за газовата сигурност на Европа и ще ни направи вредни ръководството на „Булгартрансгаз“, обясни още той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече