Проф. Минеков: Краката на мафията са подрязани, събудихме Европа

0

- Advertisement -

Стотната вечер на антиправителствени протести се очаква да премине под наслов „Пето Велико народно въстание“. Началото на протестните действия се очаква да бъде в 17.00 часа в „триъгълника на властта” в София. Участниците отново ще искат оставката на премиера Бойко Борисов и на цялото правителство, оставката на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори.

„Краката на мафията са подрязани много тежко. Вече има резултат от протестите, говори се свободни, а някои медии “започнаха да се отварят”. Основното е, че “събудихме” Европа и там разбраха за корупцията в България, за унищожената медийна среда, разбраха за това, че се живее в насилие, в принуда. Мисля, че това е добър резултат и че нещата вървят към успешен край,“ каза пред Радио София проф. Велислав Минеков от т. нар. “Отровно трио”, което организира протестите.

- Advertisement -

Проф. Минеков коментира хипотезата за спечелване на следващите парламентарни избори от сегашните управляващи, като посочи, че тяхната цел е навсяка цена те да правят изборите:

„Те са свикнали да фалшифицират избори, да произвеждат невалидни бюлетини, да плащат на хора, които живеят в мизерия. Те са свикнали да правят тази фалшификация, за да бъдат вечно на власт. Заплахата беше да има предсрочни избори и затова те бяха съгласни да се пролее кръв на площада, да бъдат измъчвани майките от “Системата ни убива”, затова поведението им беше такова през целия процес. Целта е да оцелеят няколко личности и да стигнат цели до края на месец март, дори с всякакви жертви.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече