От „Дондуков“ 2: Румен Радев е с отрицателен тест за коронавирус и не е имал контакт със заразени лица

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен.

Това съобщиха от „Дондуков“ 2 в отговор на въпроси от страна на медиите. По-рано излезе информация, че посещението на президента Румен Радев в Естония е прекъснато, защото преди отпътуването си за балтийската република е контактувал със заразен с COVID-19.

- Advertisement -

Това, че президентът на България Румен Радев е бил контактен с COVID-19 позитивен, обяви естонският държавен глава Керсти Калюлайд в профила си във Facebook. Калюлайд казва още, че Радев не е посетил официалната вечеря, провела се в понеделник след срещата на иницитавата “Три морета”.

Днес сутринта Радев и съпругата му Десислава трябваше да пристигнат в сградата на администрацията на естонския президент, където се очакваше да бъдат посрещнати от Калюлайд и съпруга й. 
 
Към 11 часа стана ясно, че срещата е отменена заради усложнената обстановка и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. Затова двамата лидери са провели само телефонен разговор. 
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече