Крият броя на заразените с К-19 в база „Граф Игнатиево“, където на посещение е Борисов

0

- Advertisement -

Отговорните институции укриват посещението на Борисов днес на ”Граф Игнатиево”, както и броя на далите положителен тест за Covid-19 там.

Във връзка с информацията, че премиерът на България Бойко Борисов днес ще посети авиобаза „Граф Игнатиево“, Liberta.bg разговаря с пиара на авиобазата, с Министерство на отбраната, както и с ВМА. Смущаващо е, че от трите институции нямат информация какъв е броят на заразените с Covid-19 на „Граф Игнатиево“ (военнослущежи, служители и вс. др. от персонала).

Оказва се, че официалните и публични посещения на обекти, където ще присъства премиерът Бойко Борисов, са държавна тайна.

От Министерство на отбраната заявили любезно, че разполагат с неофициална информация, че е предвидено днес той да бъде в Пловдив (Граф Игнатиево), но поради епидемиологичната обстановка визитата не е обявена за среща с медии.

- Advertisement -

Междувременно от ВМА се свързали с журналистите, за да ги информират, че цялата информация за заразените с Covid-19 военни е предоставена на МО и трябва да я поискат оттам. А от МО казали, че не разполагат с такава информация, която е налична във ВМА, и трябва да я предоставят те.

Така или иначе обаче медията разполага с информация, получена от своите източници, че премиерът Бойко Борисов ще посети днес авиобаза „Граф Игнатиево“, а също така, че

там има над 20 човека, които са дали положителен тест за Covid-19.

Разбра се също така, че е „държавна тайна“ къде премиерът Бойко Борисов ще обикаля из страната. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече