Валери Симеонов за делото срещу Слави Трифонов: Селски съд в Буркина Фасо!

0

- Advertisement -

Вече всеки може да бъде оклеветен и обруган с поставени интервюта и съдът да сметне, че това е нормално. Това каза за „24 часа“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов за решението на Върховния касационен съд по негово дело срещу Слави Трифонов.

В петък от екипа на Слави Трифонов разпространиха съобщение до медиите, че ВКС е отсъдил в полза на шоумена в дело, заведено му от Валери Симеонов. Лидерът на НФСБ претендираше, че е бил оклеветен от материал, излъчен в „Шоуто на Слави“ през 2017 г., според който в притежаван от Симеонов мотел са били настанявани български военнослужещи, а държавата е плащала е нощувките им.

    „Такова съдебно решение би било позор за селски съд в Буркина Фасо. Решението е изключителен позор за съдебната система и екзекуция на закона – достатъчно е човек да го прочете, нищо повече.

Но все пак това е за тези, които обичат да четат, а на тези, които не обичат, бих им препоръчал да видят на коя дата е проведено заседанието и на коя дата е публикувано определението на Върховния касационен съд четвърто екзекуторско отделение. Чували ли сте за решение на ВКС, което е два дни след провеждане на заседанието? Аз такъв случай не знам, което ме убеждава, че решението е било написано предварително, вероятно под диктовка и просто е било препечатано, пуснато и публикувано на втория ден.

- Advertisement -

    Извинявайте, но за това време стенографката не може да прехвърли на нормален български текста от съответните коментари и разисквания. Както се казва мастилото още не е изсъхнало, а определнието вече е публикувано. Работата е стъкмена предварително“, категоричен е Симеонов.

„По отношение на мотивите – в решението си г-жа Веска Райчева, мисля, че беше като председател, ме убеждава, че в едно предаване водещият може да те клевети и да те обижда по какъвто иска начин, но това не се приема за клевета и обида, а за изказване на собствено мнение. Или както казва тя – баланс между свободата на словото и правата на човека.

    Това е едното, което прави впечатление. Другото е, че в телевизионно предаване могат да бъдат пуснати всякакви малоумници, които да говорят каквито си искат клевети по твой адрес и когато това се излъчва от Би Ти Ви, това също не представлява разпространение на клевета, а показване на чуждо мнение. С други думи всеки може да бъде оклеветен, обруган с такива поставени интервюта и съдът да сметне, че това е нормално“, каза още Симеонов.

И отново подчерта, че не е виждал по-позорно решение на българския съд. Според него решението било направено и от страх „да не ги метнат Би Ти Ви и „Шоуто на Слави“. Припомни, че телевизията била осъдена само веднъж за 20 г. и то от Десласлава Тенекеджиева. „Никой не иска да се захваща с управляващата България телевизия“, каза Симеонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече