Положението с коронавируса е експонециално тревожно, смята лидерът на КНСБ

0

- Advertisement -

Всичко което пречи на икономиката, трябва много внимателно да се преценява. Местните щабове трябва да преценяват в зависимост от степента на заразата. Области в червената зона е нормално да затварят нощни заведения. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3. Той изрази надежда това да доведе до положителни резултати.    „Положението е експоненциално тревожно. Не можем да се опазим изцяло, но трябва да бъдат намерени допълнителни средства.“ 

Разисквайки по темата за бюджета Димитров го нарече „щедър“ и прогнозира, че дефицитът ще се финансира със заеми. За пенсиите, той отбеляза, че ако се следва швейцарското правило, минималната пенсия не би прескочила прага на бедност, защото той расте със същата стъпка. Поради тази причина е добре, че минималната пенсия е фиксирана на доста по-висока стойност от досега.

- Advertisement -

Според КНСБ се върви към попълване на пенсионния фонд 2/3 от вноски и 1/3 от бюджета. Димитров припомни, че само преди 6-7 години едва 40% от фонда се е попълвал от вноски. По отношение на МРЗ, Пламен Димитров припомни, че се очаква директива на ЕК за минималните работни заплати, като ще се иска минималната работна заплата да е 60% от средната за страната.    Той прогнозира, че трябват 1 милиард лева допълнително, за да се продължи мярката 60/40 и през следващата година. Това се оказа работеща мярка по неговите думи. Мнението му е, че бюджетът за следващата година не е предизборен, а в полза на хората.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече