Проф. Владимир Чуков: В пика сме на терористичните атаки

0

- Advertisement -

„Европа влиза в пикова криза заради терористичните атаки. Ще имаме пикови ситуации като с коронавируса – ще наблюдаваме спадове, след което отново върхове. Френските медии не информираха хората за всички нападения. Днешната атака е извършена по начин, по който „Ислямска държава“ атакуваше в Сирия и Ирак“. Това заяви пред Lupa.bg арабистът проф. Владимир Чуков по повод обезглавяването на трима души и раняването на десетки в църква в Ница.

    „Почти всяка седмица имаше нападение срещу представители на силовите органи във Франция, което медиите не съобщаваха. Сега нещата ескалираха по безпрецедентен начин заради напрежението между Франция и Турция и реакцията на президента Макрон след обезглавяването на учителя Самюел Пати“, коментира проф. Чуков.

- Advertisement -

„Вчера започна честването на рождението на пророка Мохамед, което продължава един месец. Това нагнетява напрежението в ислямския свят. Затова се появиха радикалите в Пакистан, Малаайзия, Индонезия. Йорданският крал, който мисли по западному, излезе в туитър със строфи от Корана. С тях той показва, че е на страната на тези, които честват рождението на Мохамед. Защо? Защото в неговата държава има много партии на „Мюсюлманските братя“, обясни арабистът.

Той обърна внимание, че понятията като права на човека и национална сигурност във Франция не са дефинирани. Правителството трябва да отговори какво за него са права на човека и какво е национална сигурност. Опонентът на Макрон Жан- Люк Меланшон направи констатацията, че атентатите на крайнодесните във Франция са много повече, отколкото са ислямистите.   

„Иначе всеки ден има битки между ИД и войските на Асад в сирийската пустиня. Ако не е руската авиация, Асад си отива. Свирепата идеология на Ислямска държава няма как да бъде изкоренена“, смята проф. Владимир Чуков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече