Д-р Панчо Панайотов: Болниците са пълни от измислено болни, а другите мрат в домовете си, ОТВРАТИТЕЛНО Е!

0

- Advertisement -

Синият доктор Панчо Панайотов разказа покъртителна история за възрастна жена, починала от тежка двустранна пневмония и анемия, след като й било отказано лечение в частна болница. 80-годишната пациентка е починала, въпреки опитите му да я спаси. Лекарят посочи като основен виновник за подобни ситуации Надзорния съвет на НЗОК. Лекарят посочи, че възмутителното е, че болниците пълнят леглата с пациенти в леко състояние, а наистина тежките случаи „са оставени да мрат у дома.“

    Дали наистина не знаят, или са съучастници лицемери. Отвратително. Това, което ще опиша е толкова отвратително. Дълго се колебах, но пък трябва хората да знаят истината. Пиша само факти, започва разказа си Панайотов.

Ето и цялата драма, която медикът описа на личния си профил във фейсбук:

Преди 2-3 дни. На адрес съм. На градинската врата , дъщерята на болната.

– Добре ден – Добър ден.

– Докторе, майка ми на 80 години не е добре. Вчера я закарах с личната си кола в болницата, в спешно отделение. Прегледаха я, направиха и рентген и казаха, че има двустранна пневмония, нямат места и да си я върна в къщи. Платих 55лева, които ми поискаха и се прибрахме.Но тя се влошава.

    Освен доказаната билатерална пневмония, в документите забелязах и данни за тежка анемия. В резюме. Пациент на 80г с двустранна тежка пневмония( не уточнен причинител- бактерии, вируси, гъбички), тежка анемия( изключително утежняващо съпътстващо заболяване), тежка дихателна недостатъчност. Лечението- единствено възможно в болница. Домашното лечение абсолютно невъзможно. Повтарям. В домашни условия лечение е невъзможно.

Насочването на тази пациентка за домашно лечение, е отказ от изпълнение на лекарските задължения и обричане на смърт.

- Advertisement -

Веднага в линейката, осигурихме кислород( най- важното, от което имаше нужда) и в спешно в държавната болница).

Повече от час, висим с линейката и чакаме.

Втвърдих тона и най- накрая я приеха. Пет минути по-късно късно колегата излезе и каза- съжалявам тя почина.

    Това, което описах е абсурд. Болницата отказва лечение, точно на пациент, за който единственото спасение е болничното лечение. Това е неприемливо. Болницата( предишния ден, която посещават е частна и там взимат пари от пациента в спешно приемно, ако той не бъде приет в болницата. В общинските и държавни няма подобно плащане).

    В същото време в болница се лекуват здрави“ болни“. Пациенти например с едно оплакване- нарушено обоняние и нищо друго, но с положителен тест.

Да не обременявам спирам.

Написах го, провокиран и от заклинанията на министъра- че болниците могат да прегреят, да се препълнят. От измислено болни. В същото време хиляди наистина тежко болни се лекуват и мрат у дома.

    И на края, за да знаете. Здравната ни система е боклук. Не са виновни лекарите. Системата е тази, която ги изнасилва. Не е виновен и министъра. Дръжте се за стола, да не паднете от това което ще кажа. Цялата вина носи надзорния съвет на НЗОК. Министъра няма нито управленски, нито финансови правомощия за цялата профилактична, диагностична и лечебна дейност. Всичко това се финансира и ръководи от надзорния съвет на НЗОК.

Решение. Разбира се, че има. То е лесно осъществимо, но са нужни хора с добро ДНК.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече