Радан Кънев с остри обвинения към Борисов: Да беше подготвял болниците, а не да ходи по строежи и реактори

0

- Advertisement -

Бившият тъмносин лидер Радан Кънев изригна с остри обвинения към премиера Бойко Борсов, като отсъди, че вместо да подготвя болниците за разрастване на заразата, е ходил по строежите и сред народа. 

Ето и какво написа евродепутатът на стената си във фейсбук, като приложи и статия в столичен вестник, в който Борисов казва, че работното му място е по строежите. 

Toва беше точно преди три седмици. И заразените вече се покачваха бързо, много бързо. Не, мястото на Бойко Борисов не беше по никакви „строежи и реактори“, без маска, „сред народа“.

Мястото му беше:

– В подготовка на болниците и спешната помощ за неизбежната криза;

– В щаба, който да планира мерки за ограничаване на заразата;

– В консултации с водещи български и световни икономисти, за да подготвят реален възстановителен план, а не powerpoint ръкоделието на Дончев, което ни разказва какви са политиките на ЕС;

- Advertisement -

– На масата за преговори с Република Северна Македония, за да не се намираме в днешната безизходна, lose-lose, ситуация.

Днес, три седмици по-късно, имаме >4000 отчетени заразени за ден, 36% позитивни тестове, десетки хиляди чакащи тест, запълнени болници… Магазини в моя квартал вече затварят, целият малък бизнес е получил практически 0 (нула) лева от предишния локдаун, публичните финанси и бюджетът са заложник на предизборни сметки, а не на реално антикризисно планиране.

Институциите ни са в свободно падане, а половината им ръководители – в карантина или болни.

Нужна е незабавна промяна, и то промяна, която е плод на обществено и политическо съгласие. Истината е, че обществото ни – и лекари и медицински персонал, и учители, работници, малък бизнес, родители – показа, че има сили да се справи. Институциите и ръководителите им са тези, които нямат.

Извинете, че на горния фон не коментирам оспорваните избори в САЩ. Не че не са важни, но са далеч от днешните ни проблеми и не носят тяхното решение. То си е в нас самите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече