Мустафа Карадайъ: Съставът на ЦИК е незаконен

0

- Advertisement -

Движението за права и свободи (ДПС) остро критикува председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и определи състава на ЦИК за незаконен. Мустафа Карадайъ отново настоя, че не е проверен сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, предаде Дарик.

„Ще информираме съвета на Европа, ОССЕ, ЕК и европейските политически семейства в европарламента за незаконния състав на ЦИК, която организира изборите в страната и за незаконните действия и бездействия на председателя на Народното събрание. Управляващите не искат да приведат в законен вид състава на ЦИК. Няма как незаконен състав на ЦИК да организира честни избори“, отсече Карадайъ.

- Advertisement -

 „С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане по-законна. Със системното незачитане на Конституцията и законите на страната от ГЕРБ не се санира незаконния състав на ЦИК. С негласуването на оставката на Караянчева не се санират незаконните действия и бездействия на председателя на Народното събрание“, каза лидерът на ДПС.

„Политическата оценка на това поведение се заключава в следните думи – лъжа, наглост, арогантност. Дотук се стига, когато някой се самозабрави. 11 години ГЕРБ ползват силата като аргумент и не обръщат внимание на силата на аргументите. Сега имат последен шанс да свалят създаденото от сега основателно съмнение за незаконни избори за нов парламент. Могат да преведат в съответствие със закона състава на ЦИК и да свалят доверието в Цвета Караянчева като председател на Народното събрание“, предложи Карадайъ.  Копирано от standartnews.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече