Д-р Андреева: Затворете училищата, детските градини, моловете и магазини!

0

- Advertisement -

Училищата и детските градини са в основата на бума, който предизвика втората вълна от пандемията, което налага поне едномесечното им затваряне, наред с други рискови обекти. Това мнение изрази бившият здравен министър д-р Таня Андреева

Аз съм един от хората, които апелират, за да бъдат приети твърди мерки. Ако не затворим за един месец училищата, детските градини, моловете и магазините, ще имаме много сериозни неприятности. Аз съм убедена, че децата в детските градини са в основата на разпространението на вируса. Този експеримент няма да ни доведе до нищо добро“, заяви д-р Андреева.

Тя отправи критика към министъра на образованието – Красимир Вълчев, който определи учебните заведения за безопасни, макар данните, според нея, да сочат, че все повече учители се инфектират, а на тяхно място няма кой да ги замести.

- Advertisement -

В много училища учителите са болни, а няма кой да ги замести. В същото време не искаме поне временно да минем към онлайн обучение“, каза още бившият министър.

Д-р Андреева е лекар по акушер-гинекология, което я прави ценен източник на информация за бременните жени и младите майки. Тя е категорична, че бебето не може да се инфектира с COVID-19 в утробата, но е изложено на риск, когато влиза в контакт с възрастни хора след раждането. Тя обясни още, че няма данни, които да доказват, че вирусът може да се предава чрез кърмата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече