Ресторантьори на бунт: Държат ни отворени, за да не плащат по схемата 60/40, а заведенията са празни

0

- Advertisement -

„По-добре да ни затворят изцяло, да не се мъчим! Защо ни го причиняват? Правителството се еб**а с нас“, изръмжаха съдържатели на различни хранителни заведения у нас след наложените от управниците мерки, свързани с коронавируса.

- Advertisement -

„И какво се оказва сега – собствениците ще си плащат осигуровки, а заведенията празни. Въведоха някакво работно време, но в същото време не дават да се яде и да се пие в заведенията!? Що за парадокс? Най-новата постановка е, че правителството няма да затваря заведенията, за да не плаща по схемата 60/40! Не, че преди плащаха, имаше само за свои хора, които бяха кандидатствали, останалите не бяха одобрени. А това сега вече е чисто измиване на ръцете“, коментираха пред Lupa.bg хора от ресторантьорския бранш.

„Безумията са пълни, истерията е обзела масата. Да е разрешено на ходиш на ресторант, а в същото време да е забранено да се храниш и пиеш!? Но то друга страна можеш да си вземеш за вкъщи… Един вид – да се стимулира икономиката!“, допълни друг съдържател на заведения в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече