Безумно и тъжно! „Пирогов“ и ИСУЛ връщат пациенти с К-19: Защо ни ги водите тук? Това да не е поликлиника!

0

- Advertisement -

На поредната порция безумия и тъпотии се натъкнаха граждани, нуждаещи се от помощ при сблъсъка с коронавируса, научи Lupa.bg. Оказа се, че две от лечебните заведения – „Пирогов“ и ИСУЛ, където могат да се правят тестове на лица контактни със заразени, връщат пациенти.

Причината – осмотрение на медицинския екип, въпреки че има изрично разпореждане на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да не бъде връщан никой и да бъде изследван и последният човек, който има нужда.

В съботния ден са били върнати 4 от общо осем закарани в една от двете болници пациенти, които са имали всички симптоми на зараза с коронавирус. И осемте са били в контакт с лица, заразени вече с COVID-19.

Един от нуждаещите се от преглед и тест, е на 89 години – със затруднено дишане, отпадналост, липса на обоняние и апетит, и болки по цялото тяло, а друг е бил на малко по-различна възраст – 85 години.

- Advertisement -

Явно критерият е възрастта на пациентите.

„Тестовете за такива пациенти са безплатни. Днес ни връщат вече четвърти човек от общо 8, които според нашия екип имат нужда от преглед, тест, който е безплатен, и специализирана помощ“, заявиха лекари от Спешна помощ, повикани на телефон 112 и отзовали се бързо на повикването.

„Защо ни ги водите тук? Това да не е поликлиника! „, заявила ядосано на спешния екип сестра от „Пирогов“.

„За съжаление не ни дават обяснение защо ги връщат, те имат нужда и от хоспитализация, а тези над 65 години са с предимство. Явно искат тези хора да си платят. Оттук насетне трябва да се свържете с личния лекар и да се прецени как да се действа. Ако състоянието се влоши, повикайте пак линейка“, съветват медицинските лица от Спешна помощ.

За голямо съжаление изниква още един проблем, особено в почивните дни – личните лекари са с изключени мобилни телефони и няма връзка с тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече