ПРЕСТЪПЛЕНИЕ: Продължава строежът на жилищна сграда в полите на Витоша

0

- Advertisement -

Продължава строежът на жилищната сграда в полите на Витоша в столичния квартал Бистрица, съпроводен от изгребна яма и вграден трафопост. Строителната площадка е открита на 29.07.2020г., сочат данните на информационната табела.

В основата си сградата ще е почти два декара (1.756 дка). Разгънатата ѝ застроена площ е двойна (3424 кв.м), което предполага, че е двуетажна. Със сутерена достига 6655 кв.м. Това става ясно от строителното разрешение, издадено от Направление „Архитектура и градоустройство“, т.е. от главния архитект на София, през февруари тази година.

- Advertisement -

„Това е престъпление към природата и престъпление към всички жители на страната ни. Един път строим на Алепу, оказа се, че на врабче строим 70 кв.м. Тук – очевидно е голямо семейство – жилищна сграда. Този стремеж да се граби от природата, да се граби от здравето на българите е типичен за Б.Б. Трябва да му сложим край“. Това коментира председателят на ПП АВБ Румен Петков по повод строежа.

„Все повече дървета са изсечени. Завидно е с какво темпо строят – все едно е национален обект“, добави председателят на АБВ-София Христо Колев.

Той подчерта, че е пуснато запитване до Столична Община, но все още не са получили отговор.
„Главният архитект е разписал да се строи в „белия дроб“ на София и ние искаме неговата оставка“, категоричен е той. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече