Бетонирани дървета, некачествени ремонти и разбита столица – това представлява София на Йорданка Фандъкова!

0

- Advertisement -

Разгневени граждани от организацията „Спаси София“ алармираха за бетонирани дървета, некачествени ремонти и други издънки на Столична община и кмета Фандъкова, които не би трябвало да се случват в една европейска столица.

От организацията настояха за незабавни отговори.

- Advertisement -

„Отново бетонирани дървета в центъра на София. Този път, при поредния безобразен ремонт на тротоарите на ул. Парчевич, изпълнителят е залял напълно с бетон десетина дървета, намиращи се срещу 127 СУ Иван Денкоглу. Варварското действие почти сигурно ще доведе до трайна смърт на старите дървета, които подобно на тези от Графа, в рамките на няколко години, ще изсъхнат и ще станат опасни, което ще наложи тяхното премахване.

Бесни сме! Освен традиционно безумно ниско качество на самия тротоар и бордюрите, както и ултра-грозните павета-кокалчета, крайно неподходящи за историческия център на града, трябва да търпим и дългосрочните последствия, които управляващи и изпълнители нанасят на София. Гневни сме и затова, че няма никакъв общински контрол върху фирмата-изпълнител – дърветата стоят бетонирани вече няколко дни, без никой да обърне внимание на проблема!

Не знаем кой прави ремонта – дали Хидрострой, които отговарят за пътната поддръжка в район Средец, или друга фирма. Но настояваме за спешни действия от всички отговорни по веригата: от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, районния кмет Трайчо Трайков – кмет на район „Средец“, зам.-кмета по строителството, Ангел Джоргов, за:
1. Отстраняване и максимална глоба за фирмата, както по отношение на некачествения ремонт, така и по общинската наредба за зелената система.
2. Допусналите това си имат имена. Искаме лична отговорност чрез отстраняване от работа на хората в Общината, които все не виждат тези безобразия.
3. Премахване на бетона и спасителни действия за оздравяване, за да се предотврати поредната загуба на стари дървета в центъра.
Аман от некадърност!“, пишат от „Спаси София“ на страницата си във Фейсбук.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече