Медици изригнаха: Министърът на здравеопазването е сляп, глух и лъжец!

1

- Advertisement -

От Национална асоциация работещи в спешна медицинска помощ изригнаха с гневно писмо във Фейсбук във връзка с желанията на ресторантьорите, мерките да бъдат разхлабени.

Ето какво пишат медиците:

*Публикуваме без редакторска намеса

“ЗА БОГА, СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С УСИЛИЯТА НИ ДА СПАСИМ ЖИВОТА ВИ!

Вчера всеки втори направил си тест за КОВИД 19 се е оказал заразен, 152 българи загубиха битката с болестта, в стотици КОВИД зони в страната изтощени и сами сестра и лекар се бориха за живота на 30-40 заразени…Вчера Асоциацията на ресторантьорите и нощните заведения иска разхлабване на ограниченията за 8 декември…

- Advertisement -

Естествено очаквам бивши, настоящи студенти и както и собственици на заведения да ме залеят с хейтове, да ми обяснят ,че ковид 19 е обикновен вирус. Затова ще ви разкажа ,че не е ….

9 месеца го виждам в очите на пациентите си, в изследванията им, в рентгеновите им снимки, чета го в епикризите им…..Виждам как животът ги напуска и се борят за глътка въздух, независимо от рамдесивира, плазмата, венозните антибиотици и авангарднотго лечение. Завинаги ще помня радостните сълзи на дядо Любен ,че е дочакал да му намерят легло след 5 дни чакане, нищо ,че вирусът бе унищожил вече белият му дроб. Цял живот ще помня сълзите в очите на синове и дъщери , на които отказвах да приема родителите поради липса на легла. Те нямаха силата за друго освен да се разплачат от безсилие, а аз скрих своите сълзи зад очилата и маската.

Не зная как ще остарея с тези спомени…..

Ежедневната ми среща с човешката мъка и болка през последните месеци не ми позволяват да се усмихна, камо ли да отида в дискотека, бар…А ако на вас ви се пирува празнувайте , но бъдете подготвени след дни да се изправите срещу вирус с непредвидимо развитие. Тогава ще разберете, че министърът на здравеопазването е сляп, глух и лъжец. В действителност в аптеките е вече предизвикателство да си купиш аспирин, лекар ви преглежда по телефона или най-рано като развиете пневмония, ако имаш пари си плащащ теста, ако не, оставаш извън системата, защото без тест не можеш да си направиш изследвания и няма да те приемат в болница, където така или иначе легла няма ……….

Този вирус не минава за 3 дни като грипа, а има няколко фази и обсебва телата ви поне за две седмици. След кратко подобрение от треската , следва задуха и нечовешката умора. А в това състояние трябва да търсите къде и как да се лекувате и няма гаранция дали няма да се озовете в болница твърде късно. В болницата ще ви лекуват изтощени, преуморени медици, които понякога са по- болни и от самите вас. Там, далеч от близките си ще повярвате в Бог и ще му се молите да оцелеете и ще се радвате на всяка стъпка без кислородна маска. Дано сега ме разбрахте защо ковид партито преди няколко месеца в благоевградската дискотека нарекох подигравка с усилията на хиляди хора да спасят живота ви, рискувайки собствения си…“

1 Коментар
  1. Галинка Дойкова казва

    Цяло лято ХА-ХО-ХИ и ето равносметката през септември, октомври и ноември и така нататък!!! Какви дискотеки , каква Коледа и Нова година бе хора! Опмнете се! Но искам да кажа и на лекарите: Хората не са виновни, че не можахте да направите всичко и за всеки възможно ной–доброто и да не излизате с лафа-“ не сме господ“-вършете си работата съвестно, защото напоследък , видяхме много безотговорно отношение от ваша страна! Не говоря за всички вас, моята лична лекарка -Бог да пази нея и нийното семейство приема всеки болен за преглед без да връща, на всеки оказва необходимото внимание и назначава адекватно лечение, говоря по време на пандемията, за нея мога да кажа най-доброто! Бъдете истински специалисти, защото всеки от нас дори и да не е наа първата линия, не е застрахован, от вируса!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече