Отмъщение за протестите! Държавата ужили „Хиполенд“ с глоба от 124.5 хил. лв.

0

- Advertisement -

Два месеца след опита на МВР, НАП, митници и Държавната агенция по метрология да респектират веригата за детски играчки „Хиполенд“, след като собственикът на компанията Мариан Колев подкрепи антиправителствените протести, успяха да ударят по фирмата, съобщи “Капитал”.

- Advertisement -

В петък Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила глоба от 124.5 хил. лв. на „Хиполенд“ за нелоялна конкуренция. Според регулатора интернет кампания за промоция на продукти на Lego от началото на годината е довела до нелоялна конкуренция.

Според КЗК от „Хиполенд“ създали заблуждение сред потребителите, че ако продуктите са изчерпани онлайн, то ще могат да ги намерят в магазина и по този начин „веднъж останали с убеждението, че при невъзможност да закупят желания от тях продукт в онлайн магазина на ответното дружество, биха могли да закупят същия в някои от магазините в цяла България, потребителите биха се насочили към някои от търговските обекти и при констатирана липса на търсения от тях продукт, особено предвид факта, че не всеки промоционален такъв е наличен във всеки търговски обект, да закупят друг.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече