България – страната на ужасите!Двама души умряха на стълбите пред болница, а директорът не можел да установи защо лекарите са се забавили!?

1

- Advertisement -

Вчера бяхме уведомени със сигнал за този инцидент. Незабавно беше назначена проверка. В комисията участват компетентни лица, които да разследват обективно. За нас е изключително важно да разберем какви са причините за това. Това заяви директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Карен Джамбазов на брифинг относно видеоклип с пациенти, чакащи около 40 минути за настаняване пред входа на едно от отделенията на болницата.

Припомняме, че двама пациенти починаха след хаос при приема им в новото COVID отделение в Университетската болница в Пловдив. Видео показа как мъжете чакат за настаняване, седнали на стълбите край входа на здравното заведение.

Директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ обяви, че в болницата е имало недостиг на легла, за това се е наложило да се открият още. В момента леглата са 141. 

„В деня на инцидента са приети 6 пациенти. Първите трима са приети спешно, тъй като са били в по-тежко състояние. Практически са чакали от отделението да слязат и да ги качат. Това се е случило по-късно. Проблемът е бил, че отделението работи от 3-4 дни и е имало нужда от логистика. Който е виновен, ще си понесе последствията“, обясни той.

- Advertisement -

Джамбазов обяви, че след разкриването на отделението 2/3 от персонала е напуснал. Това е довело до недостиг на кадрите. 

„Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно. Един от пациентите е бил с бъбречна недостатъчност и на хемодиализа. Доколкото знам, дълго време не е бил на хемодиализа. За това е приведен именно към това отделение. Доколкото знам е починал в момент, когато е започнала хемодиализата от внезапен сърдечен арест. Вторият пациент е починал на следващата сутрин. И двамата пациенти са били значително увредени и с COVID инфекция“, обясни той.

Към момента не може да се установи защо медиците са се забавили над 30 минути с приемането на пациентите. 

„Всеки ден нещата се променят. Ако се стигне до ново напускане на служители, ще прибегнем до практиката да командироваме служители от други структури на болницата“, обясни Джамбазов.

1 Коментар
  1. Васил Найденов казва

    В началото на месец март тази година имах температура 39 градуса, а кръвното ми беше 210/над 100. Съпругата ми се обади на т.112. След повече от половин час линейката дойде. Кръвното ми беше паднало на 180/100. Лекарката каза защо не съм пил лекарства. Казахме им, че не знаем какво лекарство трябва да пия. Лекарката каза, че е по-добре да не ме карат до болница, защото ще се заразя от коронавирус и ще умра. Предложи ми сутринта да отида до болница и да се лекувам. Добре, че не отидох с тях, защото лекарката каза, че ако ме закарат, ще ме оставят до болницата и да се оправям сам. Здравноосигурен съм, но нямам правата да бъда лекуван.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече