Цветан Цветанов: Борисов държи политическата интрига далече от хората и поднася сериала от джипа

0

- Advertisement -

Премиерът Бойко Борисов няма никакви адекватни политики, които да представи в тази ситуация. Това заяви пред БНР лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, председател на Евро-атлантическия център и бивш заместник-председател на ГЕРБ.

Според него Борисов искал да държи „политическата интрига далече от хората и поднасял сериала от джипа“. 

- Advertisement -

„Тревожно е, че премиерът не направи необходимата организация и да се позове на експертите, защото това, което трябваше да се направи за тези 7 месеца, сега може би щяхме да имаме план за действие и обществото да има доверие в държавата“.

По думите му здравните експерти са били изтласкани на заден план от управляващите. „За политическите решения, които се вземат, някой трябва да понесе и отговорност“, категоричен беше Цветанов. 

„Увеличаването на легловата база не дава решения. Трябваше да има затваряне – дори да издържиш икономически и да съхраниш бизнеса, по-добре е здравната система да бъде съхранена, а да не изпада в хаос и така да се увеличават жертвите на коронавируса. В момента няма никаква готовност за правене на антигенни тестове, за да се съкрати времето за хоспитализация при пациентите. Нямаше единен протокол за лечение и всичко е оставено хаотично – всеки да се спасява сам“, каза още лидерът на „Републиканци за България“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече