Държавата на абсурдите: Първи сме по смъртност в ЕС, но болниците са освободени от задължението да лекуват болни от COVID-19!

0

- Advertisement -

Въпреки самочувствието на премиера Бойко Борисов, който не спира да се хвали как „ние най-правилно в Европа управляваме кризата“, развоят на епидемията от Covid-19 в България отбеляза смъртоносен рекорд. Според статистиката ние сме страната с най-много починали от коронавирус (на 1 млн. жители) в Европейския съюз днес, със 17.1 жертви за всеки от близо седемте милиона население.

За последните 24 часа у нас от болестта са починали 119 души, пише вестник „Сега“, което дори не е национален рекорд (на 17 ноември смъртните случаи бяха 152, а числото на жертвите в последната седмица се задържа трайно над 100 дневно), но е достатъчно да ни изведе начело в антикласацията. Втора е Полша с близка до българската смъртност при несравнимо по-голямо население, а другите европейски страни се справят – повече или по-малко – по-добре с оцеляването. 

- Advertisement -

Парадоксален е фактът, че управляващите приеха закон на първо четене, според който лечебните заведения са освободени от задължението на лекуват пациенти, засегнати от коронавирусната инфекция.

Правителството се провали за пореден път! Така ли се борите със заразата?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече