Държавата потъва: Бебе с COVID-19 е оставено цял ден без лечение в Университетската болница в Пловдив

0

- Advertisement -

Бебе на 55 дни с коронавирус, докарано в спешно състояние в Университетската болница в Пловдив, е оставено цял ден без лекар и лечение. Детето е държано над 10 часа в болницата, с температура, а чак вечерта е включено на системи. Това разкри пред БНТ Пенка Георгиева от Пациентски организации „Заедно с теб“.

„Обществото има „късмета“ да види какво се случва, само защото близките са направили клипче. Факт е, че много хора изнемогват и умират заради липса на грижа. Системата не се справя – лекарите и сестрите правя чудеса“, коментира още тя ситуацията с починалите мъже в Пловдив, чакали пред болница в тежко състояние. 

- Advertisement -

„Нещата не са от вчера. Хората умират в домовете си, не стигат изобщо до болниците. Това, че някой е заснел клип с пациенти пред болница, е малък процент от случаите. Моята майка почина по същия начин – нямаше кой да я приеме в болница“, каза още по темата Иван Димитров, Федерация “Български пациентски форум”. 

„Държавността се опитва да ни убеди, че системата е подготвена, но тя не е. Опитват се да ни вменят вина за ситуацията“, съобщи Димитров. „Не може спешни медици да се обаждат на пациентските организации и да плачат от безсилие“, коментира Пенка Георгиева. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече