Народен гняв се лее в мрежата: Това ремонтиран мост за 300 хиляди лева ли е?

0

- Advertisement -

Какво се случва с прочутия дървен мост на Дряновския манастир, който вече трябваше да е ремонтиран с отпуснати от държавата 300 хиляди лева за възстановяването му?

Снимка на разпадащото се дървено съоръжение, публикувана във Фейсбук от Маринела Шаронова и споделена от хиляди критици на властта събуди вълна от негодувание в социалните мрежи. Според публикацията, мостът е бил ремонтиран още през 2019 г. за 3 милиона лева, а внушенията са, че милионите са откраднати.

Всъщност, фактите са по-различни. Съоръжението, което свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в района, бе почти изцяло разрушено при проливните дъждове в България през юни 2019 г. Кметът на Дряново Мирослав Семов обаче отказа да ремонтира моста за сметка на общината, а от манастира също не пожелаха да отпуснат пари за ремонт с твърдението, че това е задължение на местната власт. Накрая държавата отпусна 300 хиляди лева за възстановяването на дървения мост.

- Advertisement -

След наводненията през юни 2019 г. мостът на Дряновския манастир бе напълно разрушен.

Ремонтът на Дряновския мост обаче трябваше да е приключил в края на месец ноември. Поне така увериха на 16 август от общината в Дряново, когато стартира възстановяването на конструкцията.

Месец след обявения краен срок за приключването на ремонтните и възстановителните дейности, Дряновския мост все още не е завършен. Това дава повод за спекулации и лесни внушения за извършена далавера. Иначе от община Дряново твърдят, че публикуваната снимка на „ремонтираното“ съоръжение е стара и че мостът ще изглежда съвсем различно, когато най-после приключи работата по него, писа Lupa.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече