Прикован с коронавирус избухна: Къде са милионите за COVID–19?

0

- Advertisement -

Прикован на леглото заради коронавирусна инфекция пациент написа гневен пост във Фейсбук, който предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Иван Мирчев е от Асеновград, но от 15 години живее в София. Той е акредитиран коуч (ACC) и член на Международната Коуч Федерация (ICF Global) и на ICF Bulgaria. 27 години е служил като пастор. Неговия коментар за ситуацията у нас публикува „Марица“:

- Advertisement -

Има милиони за ковид, а Здравната система издъхва. Казвам го от тази позиция, в която съм от повече от седмица насам – прикован на легло с кислородна маска.
Днес празнувам 50-ия си юбилей в Токуда и съм благодарен за много неща, дори неподвижен. Не съм си представял такъв купон.
Но темата не е лична и смятам, че можем да накараме системата да работи по-добре.
1. Лекарите са спасители, ангели, герои. Опаковани, търпеливи, изключителни. Духовни воини и непостижим пример.
2. Сестрите са спасители, ангели, неуморим герои, всичко, което мога да кажа за лекарите. Аз бях спасен от Цвети – сестра чудо. Прекрасна. Дължа живота си на нея.
3. Санитарите са герои – те най-юркани, измъчени, уморени. Най-черната работа.
4. Не са достатъчно в ковид отделенията. Господа управляващи, казвам го като лежащ на това легло, не като финансист, стратег, болничен мениджър – намалете работното време, увеличете заплатите, докарайте медицински лица от по-малко засегнатите зони, без да обезкървявате системата. Дайте не 1000 +, дайте 2000 +. И това е малко. А нали има милиони за ковид?
5. Кога за последно сте уринирали в уринатор, г-да управляващи? Ще го разпознаете на снимката с жълтата течност. Е, аз го правя всеки ден с адска мъка, но съм благодарен.
Само че трябва да се моля да бъде изхвърлен. Някои сестри го правят с удоволствие, но други се сърдят, защото нямат време, а на два етажа има по половин санитар.
Платете на санитари по-добре, за да уринирам с достойнство, макар и с агония. Наемете санитари.
6. А кога сте ходили по голяма нужда в такъв стол? Нашият е черен. Този е по каталог. Купете за всяка стая по един с милионите, господа управляващи. Аз го ползвам с благодарност, защото не мога да се отделя от маската си, а и нямам сили за повече от крачка от леглото.
Само че на сестрите не им е това работата – нито да го носят, нито да го почистват. А санитарите са половин санитар на етаж.
Имаме право да серем (без извинение) с достойнство. А нали има милиони за ковид?
7. Няма да говоря за това, че имам нужда от разговор, въпроси, отговори за това какво е състоянието ми с лекар поне на няколко дни веднъж. Това става с пари, платете на лекарите тези 10 мин. допълнително. Платете достойно.
Пиша с благодарност към българските медици. Те са на моя страна и аз на тяхна.
Не мисля, че политиците си дават сметка какво се случва в системата обаче.
Споделете, ако смятате, че можем да ги раздвижим да се понапънат, да свършат работата си.
Аз гледам от моята гледна точка. Тя е първична, на оцеляващ. Не пожелавам на никого да е в нея. Но рано или късно повече хора ще се окажат там.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече