Онова Нищо в джипката вече няма как да оцелее, каквото и да прави!

0

- Advertisement -

Авгиевите обори са като стерилна операционна зала в сравнение с България. Смрад от разлагащи се ценности, отровна мъгла на разпадаща се държавност, огромни кухини, където някога беше духовността.

Стигнахме края на пътя, който сами избрахме. Имаше начин и поводи да сменим посоката.Някои си тръгнаха, други допуснаха пипалата на октопода да впръскат отрова във вените им…и застанаха на страната на злото.Вградиха се в сивата икономика, прецакваха държавата и деляха проценти с властимащите.


Днес децата им карат скъпи коли, имат купени дипломи и носят отровата в кръвта си. Други просто остаряха и замениха мечтите си с простичката радост да получат обидните 40лв. за Коледа.

Младите израстнаха в различни времена – на силовите групировки и престъпното натрупване на капитали и във времето на крещяща безпросветност, простащина, корупция, беззаконие и диктатура. Нещастни и обречени поколения…

Това време смени библейските ценности с арогантна откровеност за нов смисъл на живота – власт и пари.

Свободното слово беше гилотинираано.
На ешафода , монтиран прецизно от популисти -псевдодемократи бяха положени главите на демокрацията и справедливостта.

Приковаха Темида, извадиха очите й, отрязаха ръцете й. Днес лешоядите на диктатурата разкъсват тялото и с наслада и презрение.

- Advertisement -

Херкулес изчисти Авгиевите обори.
Нелепо е да го чакаме тук – в долината на смъртта и отчаянието.
Иска ми се да извикам: “Останаха ли малко луди, от тези, които оправят света?“
……………

ДНЕС

Има ги – живите, лудите, смелите Човеци и Българи!
Онова Нищо в джипката вече няма как да оцелее, каквото и да прави. Неговият разказ в историята българска е към края си. Страници, подгизнали от черна кръв – кръвта на погубените човешки души , вонящи на разложение- мириса на омразата, страници за робството на българския дух, за умирането на България и за разпада на ценностите.

Възраждането винаги започва в умовете ни – с представата за свобода, с копнежа за справедливост. Появиха се първите, след тях десетки стотици, хиляди.

Вече не сме приковани, безмълвни, уплашени и послушни роби и това НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ! Вдишахме свободата и направихме първите крачки. Ще извървим пътя докрай! Ще напишем следващата глава в историята ни – разказа за изриването на българо убийците и изграждането на нова държавност.


ВЯРА И СМЕЛОСТ- ИМАМЕ ГИ!

Румяна Ченалова

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече