Евробаровецът Андрей Слабаков: 5 години затвор за фейк нюз! Govoriotkrito.bg пита: А колко години затвор за лъжливи политици?

1

- Advertisement -

Журналистите, които разпространяват дезинформация са основният проблем, а не свободата на словото. Такова мнение изказа евродепутатът Андрей Слабаков от ВМРО и групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), съобщават от пресцентъра на партията.

Той участва в разговор с български журналисти преди пленарната сесия на Европарламента идната седмица.

„Основен проблем не е свободата на словото, а дезинформацията и фалшивите новини, най-вече в интернет пространството. Навсякъде се напълни със странни информационни сайтове. Интервюта не съм давал от май. За последните няколко месеца прочетох десетки мои интервюта, уж дадени от мен. Както и твърдения, които някои от информационните сайтове се опитват да подписват от мое име“, казва Слабаков.

По думите му отдавна е време да има наказателна отговорност.

- Advertisement -

„Не журналистите да бъдат освободени от тази отговорност. А тези, които са – хайде, да ги наречем непочтени, в най-добрия случай, да получат своето справедливо наказание. Според мен то е ефективни присъди. И минимумът е пет години. Защото се заблуждава цялото общество. И това води до абсолютна паника и ужас, постоянно се появяват странни твърдения, ако говорим специално за COVID-19“, аргументира се Слабаков.

„Смятам, че хората, които си позволяват да тиражират фалшиви новини, трябва да бъдат причислени към тероризма“, категоричен е той. Слабаков е убеден, че всеки трябва да носи отговорност. Според него не е възможно да е така, когато някой каже нещо по телевизията, а да не носи отговорност, когато го напише в интернет.

Андрей Слабаков окачестви като абсурдно съдържащото се в доклада за медиите предложение на Елена Йончева за европейско законодателство, гарантиращо защита на журналисти от съдебни дела.

Ние питаме: колко години затвор се предвиждат за лъжливи и крадливи политици, или на Слабаков и компания им е удобно да мерят нещата с двоен аршин и да словоблудстват, с цел евтин пиар?

Популизмът ви личи от София до Брюксел, а случайно попаднали там хора, без нужния образователен ценз и компетенция е несериозно да завявават гръмки закани.

1 Коментар
  1. Ядосан казва

    В България казваме КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Колко познато поведение, а?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече