”Булгаргаз” ще съди ”Топлофикация-София” за близо 150 млн. лв.

0

- Advertisement -

”Булгаргаз” ще потърси парите си от ”Топлофикация – София” по съдебен ред, ако топлофикационното дружество не изплати дълга си до края на месеца, съобщава БНР.


От газовата компания посочват, че просрочените задължения на „Топлофикация – София“ са близо 149 милиона лева.

„Булгаргаз“ е изпратила поредното писмо до топлофикационното дружество с настояване дължимата сума да бъде изплатена до края на месеца, за да може да се гарантират доставките на синьо гориво за страната.

- Advertisement -

В случай че „Топлофикация – София“ не започне да се разплаща, газовата компания ще потърси парите си по съдебен път.

Припомняме, това се случи и миналата година. Тогава „Булгаргаз“ отново се обърна към съда. След като топлофикационното дружество погаси част от задълженията си обаче, искът беше оттеглен.


На днешното заседание на КЕВР, на което беше обсъждано предложението за поевтиняване на газа от декември с 2-3%, председателят на регулатора Иван Иванов заяви, че цената на топлинната и на електрическата енергия, произвеждана по високоефективен способ от топлофикационните дружества, няма да бъде променяна за българските потребители.

По думи на Иванов КЕВР няма основание да променя тези цени, независимо от възникващи проблеми между обществения доставчик и някои от топлофикационните дружества.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече