Не е страшно, че Бойко е неук и неграмотен! Страшно е, че министрите и депутатите му са такива!

0

- Advertisement -

Носят се в социалните мрежи сведения за поредния гибелен гняв на премиера, който се скарал на народа си, че иска помощи, каквито дават в Германия по време на пандемията.

„Премиерът Бойко Борисов излезе с контра удар срещу  представителите на бизнеса. Той коментира с изключително раздразнение  факта, че една част от бизнеса дава пример как в Германия подпомагали  повече икономиката.

„Да де, ама там е 60% данъкът. В България е 10%. Сиреч, всеки месец  българският бизнес плаща 10% данък на държавата, а другите 90% прибира  като печалба и инвестиции евентуално.

- Advertisement -

Едно и също ли е да взимаш на 100  лева 60, а 40 да оставяш на бизнеса, както много големи европейски  държави, които ми се дават за пример сега. Или на 100 лева, и то след  облагане, да остават 10 на бюджета, 90 да отиват при бизнеса.“, казал Самодържеца.

От думите на Бойко вулканообразно изригва непреодолима простотия и чудовищно непознаване на германската данъчна система. Да не говорим за стандарта на живот на германските данъкоплатци. Няма да споменаваме и какви са заплатите във федералната република. Бойко очевидно не знае, че в Германия данъците са структурирани спрямо доходите и че големи данъци плащат богатите германци. А средните германци – не. Бедни германци май няма. А толкова бедни, колкото са работещите бедни в България, няма в нито една държава на ЕС и Европа.

Не е страшно, че Бойко е неук и неграмотен. Страшно е, че министрите и депутатите му са такива и, ако има грамотни и учени сред тях, те не смеят да му се изрепчат и да му кажат да спре да бълва глупости. Да съпоставяш и равняваш България с Германия, това е малоумие! Жалка история, дами и господа!

Любомир Кольовски, фейсбук

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече