Лидер сме в поредната негативна класация: На първо място сме по мръсен въздух в света!

0

- Advertisement -

България днес стана лидер, но… в поредната негативна класация. София успя да задмине държави като Пакистан, Индия и Китай по мръсен въздух. Днес столицата ни се нареди на първо място по опасни нива на фини прахови частици.

Само за минути българската столица задмина и Сараево – градът бе на първо място в сутрешните часове. Това е поредният ден, в който най-големият български град отбелязва тревожни нива на замърсявания.

- Advertisement -

Най-сериозни са проблемите в районите „Младост“, „Хиподрума“ и „Надежда”. Днес нивата на фини прахови частици във въздуха са 124.3 µg/m³.

Във връзка с повишените нива на фини прахови частици Столичната община съобщава, че предприема извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници на замърсяване с прахови частици.

Всяка зима страната ни става свидетел на едно и също нещо – смог, мъгли, лошо качество на въздуха, който всички дишаме. За съжаление управляващите обикновено действат постфактум – буферните паркинги се пускат късно, „Зеленият билет“ за пътуване потъна в забрава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече