Мая Манолова: Ако заедно ще налагаме мерките, и депутатите да получават по 24 лева на ден, а партиите да се откажат от своите субсидии!

0

- Advertisement -

Аз предлагам, ако заедно ще налагаме мерките, и депутатите да получават по 24 лева на ден, а партиите да се откажат от своите субсидии. Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ лидерът на гражданското движение Мая Манолова.

„Със сигурност на изборите ще се явим с бранда на „Изправи се. БГ“, а кой ще се включи в регистрацията ще се реши, щом уточним формата, защото нашият формат е отворен“, каза тя.

„За нас проблемите на хората са пред скоби. При нас са и леви, и десни и нашата идеология е грижата за хората. Затова е естествено да сме на терен ние и да се опитваме да подкрепяме както отделни личности, така и по-големи групи в техните каузи – за чист въздух, срещу изсичането на българските гори, за проблема с водата, срещу корупцията. Разбира се, ние правим и нашите структури, нашите опорни екипи, откриваме офиси – в повечето от областните градове вече има наши офиси и предстои да го направим и в по-малките населени места да го направим”, обясни Манолова.

По думите й основното, което притеснява хората в момента, е COVID заразата и ниските доходи.

- Advertisement -

    Проблемът не е толкова в строгостта на взетите мерки срещу разпространението на вируса, по-скоро е в ниските компенсации, подчерта тя.

„Хората, чиито бизнеси ще бъдат затворени или ще останат в неплатен отпуск, не са адекватно компенсирани – 24 лева на ден е твърде ниска сума. Бизнесът е безкрайно притеснен, защото компенсациите, които бяха обещани още при първата вълна на COVID, не са стигнали до него… Реално до бизнеса са стигнали 173 млн. лева“, добави Манолова.

Според нея солидарност в обществото няма – управляващите призовават „заедно да наложим локдаун, но тежестите на кризата да бъдат поети от обикновените хора и бизнеса“.

„Депутатите не си пипнаха заплатите. Аз предлагам, ако заедно ще налагаме мерките, и те да получават по 24 лева на ден, а партиите да се откажат от своите субсидии. Това би било справедливо”, каза Манолова.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече