Политолог: Усещането на хората е за хаос! Властта очаква хората да се поуплашат и да вземат едни пари

0

- Advertisement -

 Властта трябва да се научи да говори ясно, не през рамо в джип, и да поема отговорност. Не съм съгласен че има хаос, но има усещане за хаос, а това е достатъчно. Обществото в момента е объркано, но все още е толерантно към властта си, каза Първан Симеонов.

Представяните от опозицията апокалиптични картини за управлението не променят факта, че засега основните системи в държавата издържат. Въпреки общото усещане за губене на посока под натиска на политическа и протестна война, процесите в управлението вървят. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Антоний Гълъбов.

Най-важното нещо, за да бъдат спазвани мерките, е да бъде санкционирано неспазването им. Управляващите отказаха стриктно да налагат санкции. Ако искат управляващите да спечелят трайно доверие у хората, те трябва да видят, че онези, които не спазват мерките, ще бъдат санкционирани, заяви Гълъбов.

- Advertisement -

Имам усещането, че този път хората са по-уплашени от реалните данни за заразата, добави той.

В условията на криза в обществото няма да има желание за много резки движения. В същото време имаме един почти социален бюджет. Пролетта Борисов казваше „Ще видите колко ще е страшна зимата“, за да мируват хората. Когато има опасност, хората стават по-малко взискателни към властта. Властта очаква хората да се поуплашат и да вземат едни пари. Не знам дали сметката им ще излезе, засега излиза, но най-тежките дни предстоят, коментира политологът Първан Симеонов.

Очевидно е, че ГЕРБ е в края на един свой цикъл. Много е възпалено масовото съзнание. Данните не говорят за катастрофален взрив, но усещането на хората е за хаос. Изглежда обаче, че управляващите ще опитат да играят за края на мандата, посочи той.

През последните години в здравната система се наливат все повече пари, но реформи не бяха направени. Очакваше се здравната система да изгърми някъде и тя явно гърми. Трябва да спазваме мерките, дори и да не ни харесват, защото по този начин обществото показва мъдрост и дисциплина. Опозиционните фактори трябва да спрат да бъркат проблемите на ГЕРБ и проблемите на България. Коронавирусът е проблем на България и не бива да се истеризира. Властта трябва да се научи да говори ясно, не през рамо в джип, и да поема отговорност. Не съм съгласен че има хаос, но има усещане за хаос, а това е достатъчно. Обществото в момента е объркано, но все още е толерантно към властта си, каза още Първан Симеонов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече