Рязането на ленти е едно, управлението на кризи – друго!

0

- Advertisement -

Не мога да разбера защо управляващите обвиняват обществото за разразилата се втора вълна от COVID-19. Ако не са спазвани наложените от тях мерки, защо не е наложен и необходимия контрол за спазването им? А как да се възприемат и думите на управляващите от началото на ноември за това, че ”през лятото умно пуснахме вируса да вилнее”. Колко е умно и възможно е отделен въпрос.

През лятото, бяха и протестите, които сега управляващите обвиняват за днешното състояние с разпостранението на вируса. Дали целенасоченото и „умно“ пуснакане през лятото на вируса да върлува не следва да бъде посочено като основна причина и то не от нас драскащите във ФБ, а от едни други институции? От друга страна като могат управляващите да пускат то защо сега не стопират върлуването на вируса?


Имало план с критерии и съответни мерки, които следва да се предприемат в МЗ при втора вълна в пандемията (какво ли му е толкова секретното за да не се качи на сайта ма МЗ).

Как ли в този план е отразено разкриването на неразкритата Ковид болница в Пловдив? Интересно е да знаем дали срещу всяка мярка има разписани и конкретни действия, които МТСП, МИ, МФ, МОН, МТ трябва да предприемат. Би следвало планът да не е на МЗ, а да е приет от Министерски съвет. За съжаление такъв план няма, а всичко е гасене на пожари.

Интересно ми е кога Сачева е предложила мярката за родителите, които ще останат у дома за да подсигурят онлайн обучението на децата си, или пък от МИ и МТ какви мерки ще се предприемат за да не фалира туризма.

- Advertisement -

Няма такова планиране. Как иначе да си обясня паническото предложение на Николова за хотелите дето щяха да приемат ковид-болни и които ги няма? Няма такъв всеобхватен план и няма как да има защото няма и организация, няма и единно ръководство заради страха да се носи отговорност. Комай прав ще излезе един министър (за когото ту ще има, ту няма даима водни кризи) като каза, че ПР-те управляват министерствата.


Рязането на ленти е едно, управлението на кризи е друго! Пропуснати месеци в безхаберие и некомпетентност.


И резултатът е видим. Статистиката го показва.


Добре, че ги има все още лекарите и медицинския персонал.

Facebook, Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече