Шоуто продължава! Бай Бойко пунтамари на тема американски газ!

0

- Advertisement -

Тъй като в следващите две седмици предстои приемането на санкциите срещу Турски поток – 2 в България, Борисов със сигурност ще спретне контраПиАр с познатите тарикатски номера.

Първо, както през януари т.г. ще убеждава американците,че ще купува американски природен газ. Помните ли ходиха в Хюстън и там Булгаргаз убеждаваше, че преговаря с няколко американски фирми – като се започне от Ексън за природния газ в Черно море, до Шениер за ВПГ. Лаф да стане, сделките никога няма да подпише, защото за западните фирми останаха приказките, за Газпром договорите. Пък и от 1 януари Булгаргаз ще купува и азерски газ. За това тази година Булгаргаз на практика спря да купува друг газ. Падна потреблението, а има договор за задължително изкупуване с Газпром.


Второ, ББ ще пунтамари с приказки как американския газ, като не може да бъде продаден у нас, може да бъде продаден навсякъде в региона през България и на Балканския газов хъб. И пак греда, може ама на приказки, защото основните тръби за излаз към Румъния – реверса на ТрансБалканския поток и Турския към Сърбия са на практика блокирани за Газпром и няма капацитети.


На трето място, ще обяснява как ние сами инвестираме в Александруполис ВПГ и интерконектора Гърция и България, за да имаме диверсификация и прочие екстри. Да, ама работата ще стане чак през 2023 с гръцкия терминал, а интерконектора с Гърция другата есен, докато Газпром ще си има Турски поток преди това. И от тези проекти в бъдеще, цената на природния газ за българските потребители ДНЕС няма са спадне.

- Advertisement -


И ще се опита да покани някой американски представител за участие в шоуто „Американски газ в България“, за достоверност на приятелството. Пътьом може за американски ядрени реактори да спомене. И един кубически метър газ няма да купи, но лафове ще има за милиарди.


Диверсификацията по Борисовски е класическа схема на неговото управление – парите за Газпром, който връща назад за смазване на корупцията у нас, а когато стане реч за ВПГ внос през близки до него фирми, като не се допуска остра конкуренция на Булгаргаз. Важното е българинът да плаща по-скъп газ за да има пари за връщане.


Заредете се с пуканки и кола за поредната серия от шоуто – Бай Бойко пунтамари на тема американски природен газ. От гледна точка на логиката – това, че Конгресът ще гласува санкциите до 15 декември, значи пиарът и шоуто трябва да станат преди това.

Facebook, Илиан Василев

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече