Георги Свиленски: Вече и министрите на Борисов са потресени от управлението му

0

- Advertisement -

„БСП предложи последователен бюджет, решаващ проблеми дългосрочно, а не до изборите, какъвто е на ГЕРБ. За съжаление управляващите приеха бюджет на разхищението на принципа – след нас и потоп“, каза председателят на ПГ на левицата

Вече и министрите на Борисов се възмущават от управлението му. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаванет „Неделя 150“ по БНР, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Министър Димитров разкри същността на това управление от престоя му само за 8-9 месеца в правителството. А представяте ли си какво се е случвало в останалите 10 години на това управление, както и какво се случва в останалите министерства?“, попита социалистът. Той уточни, че Димитров говори за кражби, престъпления, кражба на настояще и кражба на бъдеще, но само в един сектор.

„Вече и самите министри на Борисов се възмущават от това, което се случва в управлението му. Всичко това, което БСП разкрива на българските граждани от 4 години, в петък министър Димитров го обобщи. След такива признания в нормална европейска държава правителството трябваше да си отиде.“, допълни Георги Свиленски.

Той акцетнира върху 204-те алтернативни предложения на БСП за Бюджет 2021. Георги Свиленски припомни, че левицата изработи свой вариант за бюджет догодина с дълготраен ефект за разлика от управляващите.

„БСП предложи последователен бюджет, решаващ проблеми дългосрочно, а не до изборите, какъвто е на ГЕРБ. За съжаление управляващите приеха бюджет на разхищението на принципа – след нас и потоп“, каза Свиленски.

- Advertisement -

Социалистът коментира разликите между очакванията на хората и действията на управляващата коалиция. Депутатът от БСП напомни и за предложенията на левицата, касаещи овладяването на демографския срив.

„България не получи бюджета, който очакват българските граждани. БСП за трета поредна година предложи алтернатива на управлението – ние изготвихме бюджет в помощ на малкия и среден бизнес, бюджет в помощ на децата, на семействата, на възрастните хора, преизчисляване на пенсиите, помощи на първокласниците, безплатни учебници на всички ученици, помощ за раждане по 6500 лв. Само БСП предлага решения срещу демографската криза“, допълни той.

Свиленски изтъкна, че има разминавания в говоренето и действията на властта.

„Управляващите казват, че искат да чуят предложенията на опозицията, но глас в пустиня – не приеха нито едно наше предложение. По този начин няма как да има доверие в парламента и правителството. Хубавото е, че в предложенията на ГЕРБ има тенденция да са взаимствани от наши предложения, но опорочени. Когато не работиш последователно, а само плагиатстваш се случва това“, каза още Георги Свиленски.

Социалистът увери, че в БСП се съобразяват с всички мерки, които здравните власти са наложили, но подчерта, че в обществото се задават въпроси. „Не бяха ли закъснели мерките. Докато в Европа ги разхлабват, в България тепърва се затягат“, допълни Георги Свиленски.

„Не мога да споделя оптимизма на управляващите, че след 21 декември ще се случи някакво чудо. ГЕРБ разглеждат този вирус като есенен вятър, който трябва да мине до 21 декември през България и след това всичко ще тръгне по мед и масло. Ако продължат да действат така, ще катастрофират много бързо“, предупреди Георги Свиленски.

„Много е лесно да стоиш от високо, да се возиш в джипа и да казваш как някой ти дава индекси за стабилност. Всеки един български гражданин много добре усеща тази „стабилност“ в собствения си джоб и собствения си дом, във всеки един ден, когато му се наложи да отиде на лекар или да си купи лекарства. Нека по този индекс оценяваме животът на българските граждани. Важно е какво българите изпитват на гърба си“, коментира Георги Свиленски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече