Държавата на ужаса, мизерията и хаоса! Медицински сестри от Поморие показаха фишовете за заплатите си и разбуниха социалните мрежи

0

- Advertisement -

Провал на формирането на първата COVID-болница у нас заради липсата на техническа и финансова обезпеченост в разгара на епидемията и обществените призиви за емпатия към медицинските работници, фишове на заплатите на две медицински сестри от Поморие разбуниха социалните мрежи. Само за часове стотици споделиха снимката на платежния документ, от който става ясно, че те получават мизерно заплащане, информира NOVA.

След като получава заплата си, сестра Дида Москова решава да покаже фиша си в социалните мрежи. Тя работи в отделението по хирургия.

Същото е положението и с нейната колежка Христина Ангелова, която работи и в COVID-отделението.

- Advertisement -

    „Само обещания, заплатата я видяхте на фиша. Значи, аз получавам по-малко от една санитарка като операционна сестра. За прослужените години – 156 лв., 26 лв. оперативни, 650 лв. основна заплата и всичко по карта е 640,02 лв.”, разказа Москова.

Намираме двете медицински сестри през техния почивен ден, но пак пред болницата. Христина Ангелова дошла да донесе лекарства на болните, защото близките им са в карантина.

„Когато си получим заплатите, е много зле. Няколко дни е много неприятно. После пак продължаваме да се усмихваме, защото това всъщност ние сме си го избрали и сме решили да е така. На мен повече ми горчи това, че не ни вярват, че постоянно ни обиждат, ние затова ги показахме тези фишове, за да видят хората, че наистина е така, че не е за пари”, сподели Христина.

А отделенията в МБАЛ Поморие са пълни. От болницата се надяват ресорното министерство да разгледа субсидията на болницата, отпусната по реда за труднодостъпните райони. МБАЛ Поморие получавала 48 хил. лв. на година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече