Униформените отново на протест под прозорците на властта!

0

- Advertisement -

Служителите на реда излизат на пореден протест с искане за увеличение на трудовите им възнаграждения. Униформените продължават да настояват за 30% увеличение на заплатите.

Служителите на МВР се събраха преди броени минути пред сградата на бившия Партиен дом, където в момента се помещава Народното събрание. Това е поредният национален протест на униформените.

- Advertisement -

Предишната национална протестна акция на служителите на реда беше на 8 ноември, а 9 дни по-късно те издигнаха палатка до новата сграда на парламента.

ФрогНюз припомня, че недоволството на униформените избухна заради двойния аршин, с който управляващите третират работещите на първа линия. В бюджета за догодина за полицаи и пожарникари е заложен ръст на възнагражденията от едва 15%. За звена на държавната администрация се предвижда увеличението да бъде 30%.

Контрапротест ще има паралелно с този униформените. Той е организиран от майките от “Системата ни убива” и гражданите, които всяка вечер се събират под прозорците на властта. Демонстрантите обвиняват полицаите в лицемерие, защото по време на протестите не са застанали до тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече