Горан Благоев: В БНТ властват мутри, тръгвам си

0

- Advertisement -

Известният журналист, тв водещ и историк Горан Благоев се раздели с БНТ, след като сподели във фейсбук, че вече не е част от националната телевизия. Благоев стана учредител на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

Поради тази причина ръководството на БНТ свали от ефир неговото предаване „Вяра и общество“ и го лиши от възможността на бъде водещ, за да не влияе политически на аудиторията. В поста си обаче Горан Благоев пише, че в БНТ е настанала непонятна за него „мутренска” среда, от която си тръгва с удоволствие.

Ето и какво сподели самият Горан Благоев днес в социалните мрежи:

„От вчера вече не съм служител на БНТ. След 28 години и половина казах „Довиждане“ на институцията, която ме изгради като професионалист. Направих този избор с пълната убеденост, че там където започна да властва примирението, безхарактерността, посредствеността аз повече не мога да имам място.

- Advertisement -

Изминалите три месеца ми дадоха да разбера как са се чувствали неудобните личности след девети септември 1944 г. Благодаря за това откровение на Кошлуков и лакеите му. Няма как обаче да им благодаря за едно натрапчиво чувство, което досега не съм изпитвал по коридорите на Сан Стефано – чувството, че се намирам в някаква мутренска среда. Това досега не е било в БНТ. Както се знае на този свят вечен е само Бог. Ние сме преходни – нашето пребиваване в БНТ също.

Тръгвам си с благодарност към всички, с които професионалния път ме срещна през тези изминали 28 години и половина. Благодаря ви за удоволствието от съвместната ни работа, за съпричастността, за подкрепата, дори за изпитанията които сте ми сервирали. Всичко е трупане на опит, на безценен опит.

Тръгвам си с обич към всички колеги които остават и нямат друг избор освен да търпят кошлуковизацията на БНТ, към колегите които трябва да търпят подлостите и лъжите на този човек и лакеите му, защото нямат възможност да отида другаде.

Тръгвам си обаче и с болка към онези колеги, които през тези изминали три месеца демонстрираха своето безгръбначие и угодничество към силните на деня! То неминуемо спомага за затъването на БНТ в тресавището в което тя се намира. Дано не я удавите съвсем колеги, защото отговорността за това ще бъде ваша, а не на Кошлуков който така и не разбра какво е БНТ и каква трябва да бъде. Непротивенето на злото е съпричастност на самото зло.

От БНТ можеш да си тръгнеш не само заради по-висока заплата другаде, Кошлуков. От БНТ може да си тръгнеш и заради свободата и истината. Защото не само заради хляба живее човек. А къде ще продължа професионалния си път – ще ви споделя при следващата ни среща. Бог да благослови и приятелите, и враговете!“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече