Нови далавери в болниците с плановите операции! Плащаш си и те режат като спешен случай

0

- Advertisement -

В няколко болници се извършват операции, които се обявяват като спешни във вътрешната документация, а всъщност лекари са прибрали пари на ръка, за да избегнат забраната за планови интервенции. 

Lupa.bg пише, че е в няколко столични болници са извършени операции, след като щедри пациенти са броили суми с 4 цифри. 

Схемата е следната: когато пациент отиде при хирург, той веднага бърза да му прибере направлението. Преди това болният се е обадил по телефона и е питал – дали се извършват операции, получил е положителен отговор. 

- Advertisement -

Веднъж взел направлението, лекарят е сигурен на 90 процента, че пациентът е негов и няма къде да мърда в близкия месец. Деликатно му обяснява, че плановите операции са забранени, но ако почувства силна болка, ще бъде приет по спешност. 

Оказва се обаче, че хирургическото рязане се бави, докато пациентът не се сети, че спешната операция трябва да се „раздвижи“ чрез кеш. 

Проверка на Lupa.bg показа, че лекарите по категоричен начин отказват да дават информация (например по телефона), каква е цената на платно, което се поставя при операция на херния. Така на практика пациентът не знае какви пари трябва да приготви. Медията ни научи, че едно и също платно се търгува от хирурзите на цена от 250 до 800 лева. 

Автор: Милан Николов, Lupa.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече