Прокуратурата с поредна репресия срещу свободното слово: Праща журналист на психиатрична експертиза!

0

- Advertisement -

Прокуратурата с нова поредна репресия срещу опозиционен журналист. Държавното обвинение е възложило да се извърши съдебно-психиатрична експертиза на Стоян Тончев.

За това съобщи самият той във Фейсбук. „Институционалните  репресии над мен от полиция и прокуратура продължават! Току-що ми се обадиха от МВР, разследващ полицай Чалъков. След вчерашното ми интервю с Цветан Василев ми е назначена съдебно-психиатрична експертиза от прокуратурата на Иван Гешев за 8 декември“.

Стоян Тончев е един от малкото журналисти, които остро критикуват настоящото управление на ГЕРБ  и разобличава действията на мафиотското задкулисие в България.

Припомняме ви, че в началото на тази година той бе принудително вкаран в психиатрията в Бургас, след като полицията го извади от дома му в Поморие, че уж трябва да отиде в Бургас, за да разпознае нападателите си. По този случай пред февруари срещу Стоян бе образувано досъдебно производство за хулиганство. Любопитното е, че близо 10 месеца по-късно разследващите решават, че във връзка с това разследване на журналиста трябва да се извърши  нова психиатрична експертиза, макар такава да е направено още в началото на годината. Тя доказва, че Тончев е психически здрав, но има постравматичен стрес заради преживения зверски побой над него през 2016 година, при който той едва не загуби живота си. Пред Фрог Стоян Тончев заяви:

- Advertisement -

„ Вече се консултирах с адвоката си. Той ме информира ,че съм в правото си да откажа да бъда подложен на нова експертиза, тъй като тя не корелира с деянието, за което имам образувано досъдебно производство. Прокуратурата за съжаление не иска да открие всеизвестните поръчители на побоя над мен. Той бе поръчан от ГЕРБ и ДПС, от Боянските и Берлински сараи. Всичко се прави с цел да ме сплашат и да спра да пиша.

Изготвената през февруари съдебно-психиатрична експертиза вече доказа, че съм психично здрав. Дори съм  приключил успешно с тестовете за по-малко от даденото време. Става въпрос за досъдебно производство за хулиганстно. Случващото се  е репресия, дискриминация и погазване на моите човешки права.

Оказва се, че в продължение на 8 месеца търсят вещи лица. Днес полицията ми предложи дори, ако нямам възможност да пътувам до Бургас, те да ме закарат. Същото се случи през февруари. Тогава полицията чрез измама ме изведе от дома ми, казвайки, че трябва да отида на разпознаване на мои нападатели. Бях буквално отвлечен.  Бяха събрани най-корумпираните полицаи, които да изпълнят поръчката. Не ми позволиха  да се обадя нито на адвокат, нито на близък. Пред психиатрията чаках 40 минути, а полицаят Кирязов един час говори вътре с лекарката Милканова, за да направят сговор и да впише, че трябва да бъде настанен.  На следващият ден директорът на психиатрията ми каза, че не може да ме държи там, защото съм разумен.

Аз отказах лечение, но въпреки това медицинска сестра идваше и се опитваше да ми  постави инжекция. Отказалите лечение ги настаняват в стая-изолатор, където трябва да си сам. При мен, обаче имаше човек. В стаята за изолатор трябва да бъдат сами, но вътре имаше и друг човек. Той ми каза, че са го взели без повод и са го вкарали при мен в психиатрията“.

Източник: Frognews

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече