„Републиканци за България“ дава кмет на ДПС на КПКОНПИ за 4 съмнителни договора на стойност 2.5 милиона лева

0

- Advertisement -

„Републиканци за България“ сезира КПКОНПИ за поредица от нарушения на кмета на ДПС Мариан Цонев, отразени в журналистическото разследване на Валя Ахчиева със заглавие „Безстрашният строител кмет“.

В репортажа става ясно, че градоначалникът на Гурково е сключил четири договора на обща стойност около 2 050 000 лева с вкл. ДДС с дружество, зад което стоят родителите на негов съдружник. Републиканците съзират в цялата история конфликт на интереси. 

Ето и позицията на партията по казуса:

Закононарушението е безспорно и касае злоупотреба не само с европейски средства, но и с такива от републиканския бюджет. Извършено е с изключителна дързост и усещане за безнаказаност. Лицето Мариан Цонев произлиза от строителния бизнес. Ставайки кмет той упражнява властническо правомощие като сключва 4 (четири) договора за строителство, с юридическо лице, чийто реални собственици са свързани с него лица.

- Advertisement -

Любопитен е и фактът, че всички обществени поръчки, касаещи строително монтажни работи на територията на община Гурково се печелят от същото свързано с кмета дружество.

Призоваваме г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция да разгледат сигнала на ПП „Републиканци за България“ във възможно най-кратки срокове.

Настояваме КПКОНПИ да подходи към случая със същия хъс и енергичност, с които проведе политическата си атака срещу Атанас Камбитов. Необходимостта от това е очевидна – за разлика от спорното решение срещу бившия кмет на Благоевград, в този случай са налице категорични доказателства за извършването на цяла поредица от нарушения в изключително големи размери. Надяваме се че г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция ще подходят професионално към казуса и няма да се подадат на политически натиск.

Ние от ПП „Републиканци за България“ напомняме, че същият скандален кмет наскоро инициира институционална атака срещу най-голямото работещо предприятие в района. Използваме случая, за да изразим отново подкрепата си за работещите в него. Заявяваме, че ще продължим борбата си срещу модела на управление на ДПС в смесените райони, защото той е базиран на погазването на закона, човешкото достойнство и демократичните принципи на управление. Ще продължим да работим активно за възвръщането на държавността и правовия ред в тези забравени от правителството български територии, отсъждат от партията на Цветанов.

Прегледана: 22534

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече