„Републиканци за България“ дава кмет на ДПС на КПКОНПИ за 4 съмнителни договора на стойност 2.5 милиона лева

0

- Advertisement -

„Републиканци за България“ сезира КПКОНПИ за поредица от нарушения на кмета на ДПС Мариан Цонев, отразени в журналистическото разследване на Валя Ахчиева със заглавие „Безстрашният строител кмет“.

В репортажа става ясно, че градоначалникът на Гурково е сключил четири договора на обща стойност около 2 050 000 лева с вкл. ДДС с дружество, зад което стоят родителите на негов съдружник. Републиканците съзират в цялата история конфликт на интереси. 

Ето и позицията на партията по казуса:

Закононарушението е безспорно и касае злоупотреба не само с европейски средства, но и с такива от републиканския бюджет. Извършено е с изключителна дързост и усещане за безнаказаност. Лицето Мариан Цонев произлиза от строителния бизнес. Ставайки кмет той упражнява властническо правомощие като сключва 4 (четири) договора за строителство, с юридическо лице, чийто реални собственици са свързани с него лица.

- Advertisement -

Любопитен е и фактът, че всички обществени поръчки, касаещи строително монтажни работи на територията на община Гурково се печелят от същото свързано с кмета дружество.

Призоваваме г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция да разгледат сигнала на ПП „Републиканци за България“ във възможно най-кратки срокове.

Настояваме КПКОНПИ да подходи към случая със същия хъс и енергичност, с които проведе политическата си атака срещу Атанас Камбитов. Необходимостта от това е очевидна – за разлика от спорното решение срещу бившия кмет на Благоевград, в този случай са налице категорични доказателства за извършването на цяла поредица от нарушения в изключително големи размери. Надяваме се че г-н Сотир Цацаров и управляваната от него институция ще подходят професионално към казуса и няма да се подадат на политически натиск.

Ние от ПП „Републиканци за България“ напомняме, че същият скандален кмет наскоро инициира институционална атака срещу най-голямото работещо предприятие в района. Използваме случая, за да изразим отново подкрепата си за работещите в него. Заявяваме, че ще продължим борбата си срещу модела на управление на ДПС в смесените райони, защото той е базиран на погазването на закона, човешкото достойнство и демократичните принципи на управление. Ще продължим да работим активно за възвръщането на държавността и правовия ред в тези забравени от правителството български територии, отсъждат от партията на Цветанов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече