Дянков: Правителството тича след кризата! Трябва да се облегне на експерти извън политиката като Иван Костов и Пламен Орешарски

0

- Advertisement -

„Правителството тича след кризата. Следващата година ще бъде финансово тежка, прогнозира в ефира на bTV бившият финансов министър Симеон Дянков. Той допълни, че вече няма резерви.

Правителството трябва да се облегне и на други експерти извън политиката. В България има достатъчно добри хора, които знаят какво да се направи, смята Данков и даде за пример Иван Костов и Пламен Орешарски.

- Advertisement -

Според него те са хора, които могат да помогнат с добри съвети, тъй като са участвали в държавните процеси и познават добре устройството на държавата. По думите му подобни експертни комисии има и в други държави. Костов и Орешарски са както бивши премиери, така и бивши финансови министри.

Посъветва още и да се послуша бизнесът. Трябва да се види кой сектори ще пострадат най-тежко.

Тепърва ще се развива тежката ситуация в някои сектори, подчерта Симеон Дянков. Според него след около две години ще трябва да се вдигат данъците, включително и ДДС. БНБ си върши работата, каза той и посочи, че ще избегнем банкова криза.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече